Pampeliškový med s citrusy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
1 l voda
0 ks pomeranč
1 ks citron
400 ks hlavička květů pampelišek

Postup přípravy receptu

  1. Nasbíráme za plného sluníčka květy pampelišek, které přelijeme vařící vodou. K tomu přidáme nakrájený pomeranč, citron a společně povaříme asi 10 minut a necháme ve chladnu stát 24 hodin.

  2. Druhý den pampelišky scedíme. Nejlepší je vymačkat je přes bavlněný hadr. Přidáme k tomu kilo cukru a pomalu vaříme 1,5 hodiny. Takto uvařený med nalijeme do čistých šroubových sklenic, otočíme dnem nahoru a ponecháme do druhého dne.

  3. Pampeliškový med citrusy nezaváříme. Takto vydrží i do zimy ve sklepě nebo ve chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!