Palačinky s malinovou šlehačkou a čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 ks vejce
40 g máslo
0.2 l mléko
250 ml smetana
3 lžíce mouka hladká
2 lžíce cukr krupice
150 g maliny
- - poleva čokoládová
2 lžíce likér malinový

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky přidejte vejce a sůl, postupně přilévejte mléko a vymíchejte hladké těstíčko. Nechte 60 minut odpočívat. Maliny s malinovým likérem a cukrem smíchejte, rozmačkejte, protlačte sítem a vychlaďte. Rozpusťte na pánvičce vždy 5 g másla a upečte na něm postupně 8 palačinek. Hotové vrstvěte na sebe, přikryjte je a udržujte teplé. Ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte malinové pyré. Bezprostředně před podáváním naplňte palačinky malinovým krémem, ozdobte malinami a polijte čokoládovou polevou. Ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!