Palačinkové rolky plněné cuketou a bazalkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 špetka sůl
20 g máslo
200 ml mléko
mletý pepř
20 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 g mléko
100 g hladká mouka
směs
1 špetka sůl
1 ks vejce
3 ks cuketa
100 g ementál
40 g parmazán
mletý pepř
240 g philadelphia
krém
2 lžíce mléko
2 lžíce voda
4 lístky bazalka
1 špetka čerstvě mletý pepř
2 lžíce philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Cukety důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Nastrouhané cukety vložíme do síta a vymačkáme, ať je zbavíme veškeré tekutiny. Vymačkané cukety vložíme do hlubší mísy. Z másla, mouky a horkého mléka si připravíme bešamel a necháme vychladnout.

  2. Do cuket přidáme philadelphii a bešamelovou omáčku. Cukety promícháme, přidáme nastrouhaný ementál, polovinu strouhaného parmazánu a nakonec vejce. Dochutíme podle chuti solí a pepřem a cuketovou směs necháme odpočinout.

  3. Z vajec, mléka, mouky a špetky soli si připravíme těsto na palačinky, které budeme na pánvi s troškou oleje smažit dozlatova.

  4. Na pečící papír poskládáme hotové palačinky trochu přes sebe, abychom vytvořili obdélník. Palačinkový obdélník potřeme cuketovou směsí a pomocí pečícího papíru pod palačinkami vše zabalíme v palačinkovou rolku. Rolku zabalíme v papíru jako karamelku. Palačinkovou rolku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 20 minut. Poté rolku rozbalíme, posypeme zbytkem parmazánu a položíme kousíčky másla. Rolku pečeme ještě asi 5 minut dozlatova. Palačinkovou rolku vyndáme z trouby.

  5. Na bazalkový krém si ve vodní lázni mícháme philadelphii s lístky bazalky, 2 lžícemi vody, pepřem a za stálého míchání ho horký odstavíme.

  6. Palačinkové rolky s cuketou nakrájíme na plátky, přelijeme bazalkovým krémem a podáváme jako výbornou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!