Pagáčky s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
2 lžičky sůl
2 ks žloutek
50 ml mléko
250 g tuk
30 g droždí
200 g brynza
500 g hladká mouka
200 ml kysaná smetana 18%
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a takto si připravíme kvásek.

  2. Mouku prosejeme se solí a promícháme s povoleným tukem, brynzou, žloutky, smetanou a kváskem. Promíchané těsto necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.

  3. Z těsta vyválíme asi 1 cm plát a menší formičkou tvoříme pagáčky, které ukládáme na plech pečícím papírem, který jsme ještě potřeli tukem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Pagáčky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 180 °C a potom necháme pagáčky na mřížce vychladnout.

  5. Pagáčky s brynzou podáváme jako chutné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!