Guinness stew s houbovými bramboráky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
vejce
3 ks brambory
brambory
majoránka
1 ks cibule
cibule
1 ks mrkev
2 - 3 kostky čokoláda
houby
chilli paprička
chilli
mletý pepř
hladká mouka
olej na smažení
500 g hovězí maso
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
1 láhev tmavé pivo Guinness

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu receptu jsem použila keramický hrnec do trouby

  2. Zeleninu (cibuli použijeme velkou, brambory také větší) očistíme a nakrájíme na hrubo a maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Maso zprudka osmahneme na pánvi, na té samé pánvi osmahneme i zeleninu. Vše pak dáme do hrnce a zalijeme tmavým pivem Guinness - vše by mělo být ponořené, pokud není, dolijeme vodou. Osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby. Maso pečeme přibližně 2 - 3 hodiny, občas zkontrolujeme

  3. Mezitím si připravíme houbové bramboráky. Postup je stejný jako u klasických bramboráků. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, majoránku, prolisovaný česnek a zahustíme moukou. Poté ještě do těsta přidáme nadrobno nasekané houby (jakékoliv). Z těsta smažíme placičky - bramboráky v rozpáleném oleji

  4. Po 2 - 3 hodinách vytáhneme stew z trouby. Někdy je potřeba stew zahustit. Dochutíme čokoládou

  5. Pak už můžeme jen servírovat. Guinness stew s houbovými bramboráky můžeme dozdobit nasekanou petrželkou a cibulí, kdo má rád, může použít i čerstvé chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!