Guinness stew s houbovými bramboráky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl vejce 3 ks brambory brambory majoránka 1 ks cibule cibule 1 ks mrkev 2 - 3 kostky čokoláda houby chilli paprička chilli mletý pepř hladká mouka olej na smažení 500 g hovězí maso čerstvá petrželka mletá sladká paprika 1 láhev tmavé pivo Guinness
Postup Guinness stew s houbovými bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu receptu jsem použila keramický hrnec do trouby
Zeleninu (cibuli použijeme velkou, brambory také větší) očistíme a nakrájíme na hrubo a maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Maso zprudka osmahneme na pánvi, na té samé pánvi osmahneme i zeleninu. Vše pak dáme do hrnce a zalijeme tmavým pivem Guinness - vše by mělo být ponořené, pokud není, dolijeme vodou. Osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby. Maso pečeme přibližně 2 - 3 hodiny, občas zkontrolujeme
Mezitím si připravíme houbové bramboráky. Postup je stejný jako u klasických bramboráků. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, majoránku, prolisovaný česnek a zahustíme moukou. Poté ještě do těsta přidáme nadrobno nasekané houby (jakékoliv). Z těsta smažíme placičky - bramboráky v rozpáleném oleji
Po 2 - 3 hodinách vytáhneme stew z trouby. Někdy je potřeba stew zahustit. Dochutíme čokoládou
Pak už můžeme jen servírovat. Guinness stew s houbovými bramboráky můžeme dozdobit nasekanou petrželkou a cibulí, kdo má rád, může použít i čerstvé chilli.