Ovocný sekt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 kostky led
1 dl růžový sekt
podle chuti
0.5 ks citron
na ozdobu
cukr krupice
podle potřeby
2 ks červený pomeranč
jemně perlivá minerální voda

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazené pomeranče rozkrojíme, odkrojíme a odložíme si 1 plátek na ozdobu. Z pomerančů vymačkáme čerstvou šťávu. Taktéž vymačkáme šťávu z citronu.

  2. Okraje vyšší sklenice namočíme v citronové šťávě a ponoříme je do krupicového cukru pro vytvoření hezkého okraje.

  3. Do sklenice vhodíme kostky ledu, přilijeme asi 1,5 dcl pomerančové šťávy, zalijeme chlazeným sektem a doplníme perlivou vodou. Nakonec podle chuti zakápneme citronovou šťávou.

  4. Nápoj ozdobíme naříznutým kolečkem pomeranče, nezapomeneme na brčko a užíváme si osvěžující chuť ovocného sektu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!