Ovocný salát se švestkami a rumem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce rum 1 ks jablko 1 lžíce rozinky 1 ks pomeranč 1 lžíce cukr moučka 1 sklenice kompotované švestky malé 150 g kompotovaná dýně
Postup Ovocný salát se švestkami a rumem recept
Postup přípravy receptu
-
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Stejně tak pokrájíme kompotovanou dýni a přidáme k jablíčku.
Švestky propláchneme a necháme okapat. Rozinky spaříme vroucí vodou. Obojí přidáme do salátu a vše zasypeme moučkovým cukrem.
Pomeranč oloupeme, zbavíme i bílé kůžičky, nakrájíme na dílky a vmícháme k ostatnímu ovoci. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit.
Před podáváním smícháme rum se šťávou z dýňového kompotu a salát směsí přelijeme. Ihned podáváme.