Ovocný salát se švestkami a rumem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce rum
1 ks jablko
1 lžíce rozinky
1 ks pomeranč
1 lžíce cukr moučka
1 sklenice kompotované švestky malé
150 g kompotovaná dýně

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Stejně tak pokrájíme kompotovanou dýni a přidáme k jablíčku.

  2. Švestky propláchneme a necháme okapat. Rozinky spaříme vroucí vodou. Obojí přidáme do salátu a vše zasypeme moučkovým cukrem.

  3. Pomeranč oloupeme, zbavíme i bílé kůžičky, nakrájíme na dílky a vmícháme k ostatnímu ovoci. Vše dobře promícháme a dáme do lednice vychladit.

  4. Před podáváním smícháme rum se šťávou z dýňového kompotu a salát směsí přelijeme. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!