Ovocný salát se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
500 g jablko
100 g rozinky
1 ks citron
5 dl šlehačka
500 g švestky
500 g hruška
100 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Jablka, hrušky a švestky zbavíme jádřinců a pecek, pokrájíme nadrobno, ořechy posekáme, rozinky propláchneme vodou.

  2. Vše smícháme, zakapeme citronovou šťávou a smícháme s polovinou ušlehané a oslazené šlehačky.

  3. Ovocný salát rozdělíme na jednotlivé porce, které přizdobíme druhou polovinou šlehačky.

  4. Do salátu je možné použít i kompotované ovoce podle chuti. Podáváme jako náhradu za moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!