Kouzelný koláč recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 lžic jablečný džus
200 g nízkotučný bílý jogurt
1 lžíce prášková želatina
0,5 hrnků nízkotučný margarín
350 g různé exotické ovoce
120 g otrubové vločky
280 g pevné tofu

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na kostky. Ovoce důkladně omyjeme, podle potřeby oloupeme, nakrájíme na plátky a v zakryté misce dáme do chladničky. Otrubové vločky dáme do plastového sáčku a rozdrtíme dřevěným válečkem na těsto

  2. Nízkotučný margarín a 2 lžíce jablečného džusu dáme do rendlíku a zahříváme za občasného zamíchání, dokud se tuk nerozehřeje. Potom do něj vmícháme otrubové vločky. Směs upravíme do dortové formy o průměru 23 cm s odnímatelným dnem a přitlačíme vařečkou

  3. Tofu a jogurt nahladko rozmixujeme a dáme do misky. Zbývající jabIečný džus nalijeme do misky ze žáruvzdorného materiálu, posypeme želatinou a necháme 5 minut stát. Misku postavíme nad mírně vroucí vodu a džus s želatinou zahříváme nad párou 5 minut, dokud se želatina nerozpustí. Potom ji tenkým praménkem nalijeme za stálého šlehání do směsi jogurtu a tofu. Směs naneseme do formy na otruby. Koláč dáme na hodinu do chladničky

  4. Koláč vyjmeme z formy a přeneseme na talíř. Navrch upravíme ovoce a můžeme podávat

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!