Ovocný koláč s pudinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 konzerva broskve
krém
2 ks vejce
150 g cukr moučka
200 g zakysaná smetana
1 balíček citronové aroma
300 g pudink (hotový v kelímku)
1 balíček smetanový pudink
těsto
1 ks vejce
50 g máslo
100 ml mléko
1 kostka droždí
50 g cukr krupice
250 g hladká mouka
1 balíček citronové aroma
na ozdobu
350 g ovoce
200 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku, droždí, mléko, cukr, vejce, měkké máslo a citronové aroma. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teple 30 minut kynout.

  2. Broskve necháme okapat na sítu a pak je nakrájíme na tenké plátky.

  3. Těsto vyválíme na velikost formy (26cm), položíme ho na dno vyložené pečícím papírem a povytáhneme stejnoměrně okraje. Na dno těsta poklademe plátky broskví.

  4. Smícháme hotový pudink, zakysanou smetanu, cukr, pudinkový prášek, vejce a citronové aroma do hladkého krému. Krém navrstvíme na těsto.

  5. Pečeme v předehřáté formě 45 - 50 minut na 180 °C. Potom ho vyjmeme a necháme ve formě vychladnout.

  6. Ušleháme šlehačku se ztužovačem. Na koláč nastříkáme dekorativní kopečky a ozdobíme nakrájeným ovocem (maliny, jahody, broskve). Jemně poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!