Ovocný koláč s karamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr krupice
130 g polohrubá mouka
120 g škrobová moučka
na potření
450 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček smetanový pudink
na ozdobu
150 g cukr moučka
1 lžička citronová šťáva
náplň
250 g maliny
500 g meruňky nebo broskve
podle chuti
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a 4 lžíce horké vody vymícháme na hladký krém. Poté po částech vmícháme ušlehaný sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Těstem naplníme vymaštěnou vysypanou formu na koláč a pečeme v předehřáté troubě 20 - 30 minut na 180 °C.

  3. Z cukru, citronové šťávy a 1 lžíce vody připravíme za stálého míchání hustý sirup. Odstavíme a chladíme, dokud nezačne tuhnout. Na papír na pečení vytvarujeme sedm karamelových mřížek a necháme je ztuhnout.

  4. Pudink uvaříme podle návodu a necháme ho vystydnout. Meruňky (broskve) oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  5. Na dortový korpus rozetřeme pudink a ozdobně jej poklademe meruňkami i malinami. Mřížky opatrně sloupneme z papíru a položíme je na ovoce.

  6. Podle chuti můžeme ovocný koláč s karamelem pocukrovat vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!