Ovocný kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
250 ml ocet
350 g cibule
1500 g jablko
50 g rozinky
550 g cukr krupice
2 lžičky mletý pepř
3 lžičky hořčičné semínko
5 lžic strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Cibule oloupeme a jemně usekáme.

  2. Do hrnce dáme jablka, cibuli, ocet, cukr, křen, koření, sůl a za stálého míchání rozvaříme.

  3. Přibližně po 30 minutách prolisujeme přes hustý cedník a ještě 15 minut povaříme.

  4. Ještě horký ovocný kečup nalijeme do menších čistých sklenic, uzavřeme a položíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout a pak skladujeme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!