Ovocný bezlepkový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
300 ml mléko
150 g cukr moučka
100 ml olivový olej
1 lžička jedlá soda
300 g polohrubá kukuřičná mouka
drobenka
80 g máslo
50 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
100 g polohrubá kukuřičná mouka
náplň
ovoce
podle chuti
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z vanilkového cukru, másla, cukru moučka a polohrubé kukuřičné mouky připravíme drobenku.

  2. V míse smícháme polohrubou kukuřičnou mouku, cukr moučka a jedlou sodu. Pak přilijeme mléko, olej, přidáme vejce a důkladně promícháme.

  3. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a poklademe libovolným ovocem, posypeme skořicí a připravenou drobenkou. Ovocný bezlepkový koláč pečeme cca 30 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

  4. Ovocný bezlepkový koláč s drobenkou podáváme jako každý jiný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!