Ovocné řezy z dvojího těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
2 ks žloutek
80 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1 špetka citronová kůra
60 g hrubá mouka
2 lžíce sladká smetana
150 g máslo nebo rostlinný tuk
500 g ovoce (jahody, maliny, borůvky)
podle potřeby
tuk na vymazání
piškotové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených přísad vypracujeme máslové těsto a necháme 2 hodiny v chladu.

  2. Pak těsto rozválíme na menší plech vymazaný tukem a předpečeme do zrůžovění. Těsto poklademe omytým ovocem, pokud použijeme jahody, nakrájíme je na menší kousky.

  3. Přelijeme piškotovým těstem a dopečeme, ovocné řezy z dvojího těsta ozdobíme podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!