Ovocné bábovičky v želatině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks pomeranč 250 g jahody 1 lžíce cukr krupice 4 ks kiwi 2 balíčky želatina v prášku
Postup Ovocné bábovičky v želatině recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté jahody a oloupané kiwi nakrájíme na drobné kousky. Může být i jiné ovoce. Ovoce rozdělíme do plastových nebo silikonových formiček.
V hrnku nasucho rozmícháme želatinu s cukrem. Šťávu ze dvou pomerančů doplníme vodou do 400ml tekutiny, nalijeme k sypké směsi, uvedeme do varu a půl hodiny povaříme. Pak želatinu odstavíme, promícháme a nalijeme na ovoce.
Ovocné bábovičky v želatině necháme v chladu ztuhnout.
Ztuhlé ovocné bábovičky v želatině vyklopíme a podáváme.