Ovocné bábovičky v želatině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks pomeranč
250 g jahody
1 lžíce cukr krupice
4 ks kiwi
2 balíčky želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Omyté jahody a oloupané kiwi nakrájíme na drobné kousky. Může být i jiné ovoce. Ovoce rozdělíme do plastových nebo silikonových formiček.

  2. V hrnku nasucho rozmícháme želatinu s cukrem. Šťávu ze dvou pomerančů doplníme vodou do 400ml tekutiny, nalijeme k sypké směsi, uvedeme do varu a půl hodiny povaříme. Pak želatinu odstavíme, promícháme a nalijeme na ovoce.

  3. Ovocné bábovičky v želatině necháme v chladu ztuhnout.

  4. Ztuhlé ovocné bábovičky v želatině vyklopíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!