Ovocná náplň do knedlíků recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g jahody
1000 g cukr krupice
250 g rybíz
500 g sladké jablko
1 balíček želírovací přípravek

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme "korunek", necháme oschnout a navážíme. Rybíz (červený nebo bílý) opláchneme, stáhneme ze stonků, necháme okapat a navážíme. Jahody i rybíz rozmixujeme na pyré. Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, navážíme a nakrájíme na kostky, ne moc malé, aby byly v náplni vidět

  2. Ovoce dáme do většího hrnce, přidáme želírovací přípravek smíchaný se 3 lžícemi cukru, promícháme a uvedeme do varu. Za stálého míchání asi 3 minuty provaříme. Pak přidáme zbylý cukr, opět přivedeme do varu a 5 - 7 minut za stálého míchání provaříme

  3. Ovocnou náplň ještě horkou plníme do nahřátých šroubovacích skleniček a dobře je uzavřeme. Zabalené do deky (froté osušky) necháme skleničky do druhého dne pozvolna chladnout

  4. Ovocná náplň do knedlíků je dosti tuhá a pomocí dvou lžiček z ní jdou tvarovat krásné kuličky přesně velikosti švestek či jahod a plnit jí knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!