Langoše ze zakysané smetany recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

česnek
2 lžičky sůl
1 ks vejce
kečup
1 lžička cukr krupice
500 g hladká mouka
150 g zakysaná smetana
olej na smažení
tvrdý sýr
tatarská omáčka
200 ml polotučné mléko
1/2 ks čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme. Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout

  2. Mezitím si připravíme tvrdý sýr, který na jemném struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  3. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut). Každý bochánek roztáhneme na placku

  4. Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat

  5. Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk

  6. Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem

  7. Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!