Langusta vařená recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
citrón
1/4 l olivový olej
1 až 2 ks langusta
1 dl vinný ocet
2 dl bílí vinný ocet
pepř bílý mletý

Postup přípravy receptu

  1. Obstaráme si langustu (živou nebo mrtvou). Živé langustě nejprve stočíme ocas pod břicho a svážeme ji (aby nevyskočila z hrnce). Vložíme ji do vroucí osolené vody okyselené octem

  2. Vaříme asi jednu hodinu (podle velikosti). To, že je langusta uvařená poznáme tak, že ji ulomíme jednu nožičku a vyberme maso. Je-li maso měké, bude hotová i celá langusta

  3. Vyjmeme ji z vody, necháme vychladnout, a pak vybereme maso z krunýře. Nezapomeneme i na ocas a klepeta, kde je maso obzvláště chutné. V misce ušleháme olej se solí, pepřem a octem. Vznikne zálivka, kterou langustu polijeme a dozdobíme plátky citronu

  4. Podáváme jako delikatesu.Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!