Lanýžové kuličky v čokoládě recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

200 g mandle
1 šálek kakaový prášek
2 - 3 lžíce pomerančová šťáva
čokoládová poleva
50 ml javorový sirup
100 g slunečnicové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Loupané mandle a slunečnicová semínka namočíme přes noc do studené vody. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na balení

  2. Druhý den mandle a semínka scedíme a jemně umeleme spolu s kakaovým práškem. Směs promícháme s javorovým sirupem nebo medem a pomerančovou šťávou. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu, které poléváme čokoládou a zdobíme mandlí

  3. Lanýžové kuličky v čokoládě vkládáme do papírových košíčků a uchováme v chladu. Lanýžové kuličky můžeme také obalovat v kokosu a kakau.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!