Ovocná kaše se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
0.5 ks citron
1 lžička skořicový cukr
1 sklenice švestkový kompot
2 ks středně velké jablko
na ozdobu
0.5 kelímku smetana ke šlehání
1 lžička skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Švestky scedíme a šťávu zachytíme do kastrolku. Jablka (ne moučná) oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Ke švestkové šťávě přidáme tence odkrojenou citronovou kůru a uvedeme ji do varu. Přisypeme jablka a povaříme asi 7 minut (podle velikosti kostiček). Odstavíme, vyndáme kůru a přilijeme citronovou šťávu.

  3. V trošce vody rozmícháme solamyl dohladka a zahustíme jím švestkovou šťávu s jablky. Přidáme na kostky nakrájené švestky, krátce povaříme a necháme zcela vychladnout.

  4. Smetanu se skořicovým cukrem ušleháme do polotuhé konzistence.

  5. Ovoce rozdělíme na dezertní talíře, každou porci ozdobíme skořicovou šlehačkou a poprášíme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!