Ovocná bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml olej
4 ks vejce
125 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
250 g borůvky
2 balíčky vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme vlažné mléko, olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Do těsta přidáme borůvky a nakonec jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků se špetkou soli.

  2. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou nebo kokosem. Do formy vlijeme připravené těsto. Ovocnou bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečenou ovocnou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme ji.

  3. Ovocnou bábovku poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!