Ovesné noky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti 50 g slanina máslo 1 sklenka kompot těsto 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 l mléko 150 g polohrubá mouka 40 g ovesné vločky
Postup Ovesné noky recept
Postup přípravy receptu
-
Vločky zalijeme vroucim mlékem a mícháme na mírném ohni, až nabudou. K vločkám přidáme mouku, vejce a sůl. Zamícháme a uděláme těsto, ze kterého vykrajujeme noky.
Ovesné noky ihned zaváříme ve vroucí vodě, povaříme je asi 5 minut.
Ovesné noky vyndáme, necháme okapat a přeneseme je na talíře. Slaný pokrm přelijeme slaninou (trošku vyškvařenou). Ovesné noky nasladko naopak omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s ovocným kompotem.
Ovesné noky podáváme na oběd.