Ovesné noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
50 g slanina
máslo
1 sklenka kompot
těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 l mléko
150 g polohrubá mouka
40 g ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Vločky zalijeme vroucim mlékem a mícháme na mírném ohni, až nabudou. K vločkám přidáme mouku, vejce a sůl. Zamícháme a uděláme těsto, ze kterého vykrajujeme noky.

  2. Ovesné noky ihned zaváříme ve vroucí vodě, povaříme je asi 5 minut.

  3. Ovesné noky vyndáme, necháme okapat a přeneseme je na talíře. Slaný pokrm přelijeme slaninou (trošku vyškvařenou). Ovesné noky nasladko naopak omastíme rozpuštěným máslem a podáváme s ovocným kompotem.

  4. Ovesné noky podáváme na oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!