Ovarové koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička kmín
2 lístky bobkový list
4 kuličky nové koření
200 ml červené víno
4 kuličky celý pepř
1 kg vepřové koleno
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme ve studené vodě a z boku nařízneme kůži i s masem. Při vaření kost vykoukne a koleno se bude lépe obírat.

  2. Maso vložíme do hrnce, osolíme a přidáme všechno koření, nezapomeneme i na celou neoloupanou cibuli. Maso zalijeme vínem a vodou tak, aby bylo koleno celé zakryté. Přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka. Trvá to podle velikosti kolena 90 - 120 minut.

  3. Poté maso opatrně obereme od kosti a podáváme s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!