Ostrá cuketová hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
70-80 g sůl
1 dl ocet
2 kg cuketa
2 ks feferonka
120 g cukr krupice
2 lžičky mletý pepř
1 kelímek plnotučná hořčice
2 dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Cukety oloupeme, vydlabeme měkký střed se semínky a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme. Společně se všemi ostatními surovinami vaříme asi hodinu.

  2. Z povařené směsi vyjmeme feferonky a rozmixujeme, znovu povaříme a ještě horkou směs plníme do nahřátých čistých skleniček, které zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a takto necháme vychladnout.

  3. Ostrou cuketovou hořčici podáváme jako pikantní studenou omáčku, skvěle se hodí k dochucování jiných jídel, dobrá je i na topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!