Ostrá cuketová hořčice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 70-80 g sůl 1 dl ocet 2 kg cuketa 2 ks feferonka 120 g cukr krupice 2 lžičky mletý pepř 1 kelímek plnotučná hořčice 2 dl rostlinný olej
Postup Ostrá cuketová hořčice recept
Postup přípravy receptu
-
Cukety oloupeme, vydlabeme měkký střed se semínky a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme. Společně se všemi ostatními surovinami vaříme asi hodinu.
Z povařené směsi vyjmeme feferonky a rozmixujeme, znovu povaříme a ještě horkou směs plníme do nahřátých čistých skleniček, které zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a takto necháme vychladnout.
Ostrou cuketovou hořčici podáváme jako pikantní studenou omáčku, skvěle se hodí k dochucování jiných jídel, dobrá je i na topinky.