Oříškový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g lískové oříšky
3 dl polotučné mléko
20 g oříškový pudinkový prášek
podle chuti
1-2 balíčky vanilkový cukr
mandlové aroma
na ozdobu
drcené oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Poté promneme, abychom odstranili slupky. Jádra pomeleme nebo rozdrtíme na jemné kousky.

  2. V části mléka rozmícháme pudinkový prášek. Ostatní prohřejeme, přidáme zbytek mléka, osladíme a přimícháme i ořechová jádra a mandlové aroma. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty.

  3. Oříškový krém necháme vychladit, občas promícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.

  4. Krém používáme k přípravě ovocných pohárů, hodí se k přelévání kompotovaného ovoce. Před konzumací zdobíme drcenými oříšky. Na přípravu lze oříšky zaměnit a použít opražené mandle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!