Originální italská pizza s omáčkou Sugo di pomodoro recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 stroužky česnek
1 kg rajčata
1 ks cibule
1 ks mrkev
4 lžíce olivový olej
15 lístků čerstvá bazalka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
2 špetky sůl
3 dl voda
2 lžíce olivový olej
500 g hladká mouka
10 g sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky nasypeme odváženou mouku, sušené droždí a sůl. Směs zamícháme, přidáme olivový olej a poté vodu. Znovu zamícháme vařečkou, aby se těsto spojilo a potom 5 minut hněteme hnětačem. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Když se bude těsto lepit, přisypeme ještě trochu mouku a znovu hněteme. Těsto by se nemělo rozpadat, ale nemělo by být ani moc tvrdé. Hotové těsto na pizzu necháme odležet.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou velkou mrkev a oloupanou velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nasekáme na kousky.

  3. Do větší pánve přidáme olej a na rozpáleném oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou mrkev a cibuli. Po 3 minutách přidáme nasekaná rajčata a vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Omáčku dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat i trochu cukru. Omáčku necháme v klidu vychladnout.

  4. Než omáčka vychladne, vložíme do hmoždíře lístky z bazalky, sůl, trochu pepře a rozdrtíme. Na závěr do hmoždíře přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Směs z hmoždíře přidáme do omáčky a promícháme.

  5. Těsto rozdělíme na dvě části, vytvarujeme dva bochánky a válečkem vytvoříme dvě velké placky. Placky vložíme rovnou na plech nebo do remosky. V remosce se pizza dělá asi nejlépe. Těsto důkladně potřeme omáčkou a přidáme na ni vše, na co máme chuť, sami Italové o pizze říkají, že je to jídlo 20 tisíc chutí.

  6. Připravenou italskou pizzu vložíme do trouby a pečeme asi 12 minut při teplotě 250 °C.

  7. Originální italskou pizzu s omáčkou Sugo di pomodoro po dopečení ihned podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!