Orientální luštěninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce kari
0.5 lžíce koriandr
1 lžíce libeček
0.3 lžičky chilli
0.5 lžičky anýz
0.5 lžičky pepř
1 balíček hrách nebo čočka
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Námi zvolenou luštěninu si namočíme, nejlépe den předem.

  2. Poté vodu scedíme a luštěninu zalijeme vodou novou. Dáme vařit se lžící libečku, ten přidáváme proto, abychom předešli potížím s nadýmáním. Když luštěnina začíná měknout, přidáme ostatní koření a důkladně promícháme, aby se chutě spojily. Když je luštěnina zcela měkká, dosolíme a vypneme ohřev.

  3. Na této orientální luštěninové polévce si pochutnají i zarputilí odpůrci luštěnin, a to právě díky voňavému koření. Pro ještě lepší stravitelnost můžeme ještě luštěninu rozmixovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!