Orientální hovězí maso se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 2 ks feferonky 1 ks kapie 150 g žampiony 3 lžíce bílé víno 1 lžíce sojová omáčka 100 g hlávkové zelí 450 g hovězí svíčková podle potřeby olej masový vývar
Postup Orientální hovězí maso se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nejdříve nakrájíme na plátky tlusté asi 2 cm, zlehka naklepeme a potom nakrájíme na tlustší nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky. Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky. Feferonky a kapii nasekáme na menší kousky. Česnek oloupeme a rozetřeme.
Nakrájené maso zaprášíme solamylem, promícháme s rozšlehaným vejcem a necháme 3 hodiny odležet na chladném místě. Potom maso prudce opečeme na rozehřátém oleji za stálého míchání, přidáme žampiony
nakrájené na plátky, hlávkové zelí nakrájené na tenké nudličky, rozetřený česnek, nasekané feferonky a kapii.
Všechno zalijeme bílým vínem, v němž jsme rozmíchali sojovou omáčku. Podle potřeby podlijeme trochou masového vývaru a dusíme doměkka. Podléváme málo, aby v pokrmu nebylo mnoho šťávy.
Orientální hovězí maso se žampiony podáváme s rýží nebo s knedlíky.