Orientální hovězí maso se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
2 ks feferonky
1 ks kapie
150 g žampiony
3 lžíce bílé víno
1 lžíce sojová omáčka
100 g hlávkové zelí
450 g hovězí svíčková
podle potřeby
olej
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejdříve nakrájíme na plátky tlusté asi 2 cm, zlehka naklepeme a potom nakrájíme na tlustší nudličky. Žampiony nakrájíme na plátky. Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky. Feferonky a kapii nasekáme na menší kousky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Nakrájené maso zaprášíme solamylem, promícháme s rozšlehaným vejcem a necháme 3 hodiny odležet na chladném místě. Potom maso prudce opečeme na rozehřátém oleji za stálého míchání, přidáme žampiony

  3. nakrájené na plátky, hlávkové zelí nakrájené na tenké nudličky, rozetřený česnek, nasekané feferonky a kapii.

  4. Všechno zalijeme bílým vínem, v němž jsme rozmíchali sojovou omáčku. Podle potřeby podlijeme trochou masového vývaru a dusíme doměkka. Podléváme málo, aby v pokrmu nebylo mnoho šťávy.

  5. Orientální hovězí maso se žampiony podáváme s rýží nebo s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!