Ořechové Sandokanovy oči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

lentilky
náplň 2
rum
100 g ořechy
40 g cukr moučka
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
náplň 3
kokos
bílá čokoláda
náplň 1
ztužený tuk
mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Do košíčků nebo platíčka od bonboniéry dáme lentilku.

  2. V parní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu s tukem. Čokoládou utvoříme na každé lentilce vrstvu, kterou necháme ztuhnout. Zatím si připravíme náplň. Ořechy smícháme s cukrem a pudinkem. Rozředíme rumem, aby se hmota dala trochu tvarovat. Z ořechové hmoty tvoříme malé kuličky, které vkládáme do každého košíčku. Bílou čokoládu rozpustíme v parní lázni s kokosem. Hmotou zalijeme obsah košíčků, abychom zakryli ořechovou náplň. Ořechové Sandokanovy oči necháme ztuhnout.

  3. Ztuhlé ořechové Sandokanovy oči vyklopíme z formiček a otočíme lentilkou nahoru. Skladujeme je v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!