Ořechové řezy s polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks bílek
28 dkg cukr krupice
14 dkg polohrubá mouka
30 dkg jemně mleté vlašské ořechy
28 dkg rozpuštěný vlažný tuk
poleva
6 ks žloutek
28 dkg cukr krupice
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. V šlehači ušleháme vaječné bílky s cukrem, přidáme jemně mleté vlašské ořechy, výběrovou polohrubou mouku a jemně vmícháme rozpuštěný vlažný tuk.

  2. Těsto na ořechové řezy pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu v předehřáté troubě na 180 °C do světle hnědé barvy.

  3. Mezitím si připravíme žloutkovou polevu - vyšleháme žloutky s cukrem.

  4. Ještě horké ořechové řezy polijeme žloutkovou polevou a zdobíme ořechy. Po zchladnutí udělá poleva křupavou krustu, proto krájíme nožem namočeným do horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!