Ořechové řezy s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
80 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
50 g polohrubá mouka
150 g mleté ořechy
krém
0.5 l mléko
2 lžíce cukr krupice
50 g čokoláda na vaření
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový pudink
na ozdobu
1 hrst celé ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Troubu předehřejeme na 170 °C.Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, jehož polovinu smícháme s moukou a mletými ořechy. Zbylý sníh vmícháme do žloutkové pěny a obě hmoty spojíme.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dorůžova asi 25 minut.

  3. V 1 dl mléka rozmícháme pudinkový prášek, zbylé mléko přivedeme k varu, osladíme, vlijeme rozpuštěný prášek a 2 minuty povaříme.

  4. Máslo a rozpuštěnou čokoládu ve vodní lázni utřeme s cukrem, po částech přidáváme vychladlý pudink a připravíme krém. Upečené a vychladlé řezy naplníme připraveným krémem.

  5. Polijeme světlou polevou a ozdobíme půlkami jader ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!