Ořechová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 lžíce cukr moučka
4 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce rozehřáté máslo
krém
120 g máslo
80 g cukr moučka
120 g stouhané ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
na ozdobu
50 g strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme. Žloutky oddělíme a bílky ušleháme na pevný sníh. Přidáme po lžících cukr, mouku, žloutky a tekuté máslo.

  2. Alobal potřeme tukem a posypeme hrubou moukou. Těsto hned vlijeme na alobalem vyložený plech. Těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut.

  3. Po vyjmutí necháme minutu chladnout, pak přikryjeme utěrkou a svineme do rolády. Necháme vychladnout.

  4. Mezitím umícháme máslo s cukrem a přidáme ořechy.

  5. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem a opět svineme. Povrch potřeme zbytkem krému a posypeme nastrouhanými ořechy.

  6. Krém můžeme zlehčit několika lžícemi kakaového pudinku nebo použít krém v prášku, který je bez tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!