Ořechová bábovka s vůní švestek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5-7 lžic mléko
2 lžíce rozinky
1/2 balíčku prášek do pečiva
200 g cukr moučka
cukr moučka
100 g hrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
2 lžíce švestková povidla
150 g mleté ořechy
4 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vymícháme se žloutky do světlé pěny. Přidáme povidla a znovu promícháme. Pak vsypeme jemně mleté ořechy smíchané s rozinkami a znovu promícháme. Po troškách vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko, podle potřeby můžeme ještě 2 lžíce mléka přidat. Jako poslední zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku (střední velikosti) a povrch uhladíme směrem ke krajům. Bábovku vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 170 °C. Špejlí vyzkoušíme lepivost těsta, přikryjeme alobalem a podle potřeby ještě 5 - 15 minut dopečeme

  3. Ořechovou bábovku s vůní švestek necháme 10 minut ve formě "odpočinout" a pak ji opatrně vyklopíme. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!