Ořechová bábovka s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
5 ks velké vejce
200 g změklé máslo
100 g nastrouhaná hořká čokoláda
100 g nastrouhané ořechy
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme za postupného přidávání cukru do pěny. Máslo nakrájíme na kousky a zašleháváme do žloutkové pěny. Mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva a solí. Střídavě se smetanou, ořechy a čokoládou zpracováváme do žloutkové pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec po lžících opatrně přimícháme do připraveného těsta.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, poté do ní vlijeme těsto, které na povrchu uhladíme.

  3. Těsto na ořechovou bábovku vložíme do trouby a pečeme 10 minut na 180 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme přibližně 50 minut.

  4. Ořechovou bábovku s čokoládou necháme po upečení asi 10 minut chladnout a poté ji teprve vyklopíme. Vyklopenou ořechovou bábovku necháme před krájením úplně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!