Opilý koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
strouhanka
těsto
200 g cukr
3 ks vejce
200 g máslo
3 lžíce rum
1 ks citron
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
50 g škrobová moučka
200 ml suché bílé víno
poleva
150 g moučkový cukr
3 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme změklé máslo, cukr a vanilkový cukr do pěny. Postupně přidáváme vajíčka. Citron důkladně omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme kůru a poté vymačkáme šťávu. Kůru a šťávu z poloviny citronu zamícháme do máslové hmoty. Mouku promícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a přimícháme k máslu. Do těsta nalijeme rum a 100 ml vína.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a pečme při teplotě 180 stupňů asi 45 minut. Po upečení koláč řídce propícháme špejlí a zalijeme zbývajícím vínem.

  3. Po vychladnutí koláč pomažeme citronovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!