Opilý bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
0.5 ks citron
1 l pivo
1 kg prorostlý vepřový bůček
podle chuti
1 lžíce cukr
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme je, opepříme a mírně osolíme.

  2. Smícháme suroviny na marinádu - česnek prolisujeme, přidáme pivo, cukr, citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Do marinády naložíme maso a dáme do chladu odležet. Po odležení necháme maso okapat, osušíme a grilujeme asi 12 minut. Během této doby maso otočíme a potřeme zbylou marinádou.

  3. Hotové plátky opilého bůčku ještě okořeníme pepřem. Opilý bůček podáváme s chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!