Opilý bochánek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
2 ks vejce
50 g máslo
1 ks pomeranč
100 g hladká mouka
30 g panenský olivový olej
1 lžíce jedlá soda
60 g pohanková mouka
200 g sušené ovoce
40 g špaldová mouka
plátky mandlí
30 g jemný třtinový cukr
120 ml cider Mad Apple
Postup Opilý bochánek
Postup přípravy receptu
-
V hrnci zahřejte máslo, olej, na kousky nakrájené sušené ovoce (goji a rozinky krájet nemusíte), cukr, pomerančovou kůru i šťávu a cider. Přiveďte k varu a na mírném plameni za občasného míchání nechte vařit 10 minut. Ovoce nabobtná
Zapněte troubu na 180 stupňů Celsia (160 horkovzdušně). Směs nechte vychladnout a potom do ní nasypte sodu. Zamíchejte a nelekejte se, pěkně to pění. Přidejte vejce a mouku a dobře promíchejte. Formu na pečení o velikosti zhruba 22x11 cm vyložte pečícím papírem a naplňte těstem. Povrch opilého bochánku posypte plátky mandlí a dejte péct na 40 minut
Zdroj: www.madapple.cz