Plněné zelné závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 g slanina
3 stroužky česnek
sůl
vývar
1 ks vejce
3 - 4 lžíce strouhanka
3 ks cibule
2 lžíce sádlo
1/4 lžičky drcený kmín
1 špetka jedlá soda
čerstvá petrželka
300 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
6 listů bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelné listy povaříme asi 5 minut v osolené vodě se špetkou jedllé sody. Změklé listy necháme okapat a ztvrdlé stonky odřízneme

  2. Připravíme si náplň. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s mletým masem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a spojíme vejcem a strouhankou. Náplň necháme asi 20 minut odležet. Pak masovou směs rozdělíme na zelné listy, které svineme do závitků a zajistíme jehlami

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a na sádle s drceným kmínem opečeme dozlatova. Cibuli přendáme do pekáčku, poklademe zelnými závitky, podlijeme vodou nebo vývarem a přikryté dusíme v troubě při 180 °C doměkka. Během dušení zelné závitky přeléváme výpekem. Měkké závitky vyjmeme z pekáčku a výpek propasírujeme přes sítko

  4. Plněné zelné závitky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!