Opilý banán pod peřinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks banán
náplň
griotka
na potření
100 dkg hořká čokoláda
100 dkg mléčná čokoláda
na ozdobu
1 balíček hobliny z bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme a ponoříme do griotky nebo banánového likéru. Necháme je chvilku marinovat.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme dohromady mléčnou i hořkou čokoládu.

  3. Banány vyjmeme z likéru a položíme na talířek, ve kterém chceme dezert servírovat. Můžeme jej ještě pokapat likérem. Pak banány zalijeme rozehřátou čokoládou a posypeme hoblinkami z bílé čokolády.

  4. Opilý banán pod peřinou necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!