Opilé jehněčí kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - pepř mletý
4 ks šalotka
150 ml víno bílé
- - olej olivový
- - omáčka sójová
50 ml cherry
4 ks kotlety jehněčí
125 g papája sušená
1 lžíce kůra limetková
- - bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety rozložíme v míse, zalijeme směsí sójové omáčky, oleje a limetkové kůry, zakryjeme a necháme marinovat v chladu minimálně 30 minut. Papáju nakrájíme na nudličky a zakapeme ji cherry. Cibulky nakrájíme nadrobno a zelí pokrájíme na menší kousky. V kastrolu si na oleji šalotky osmahneme, přidáme papáju a kyselé zelí i se šťávou. Všechno zalijeme vínem, ochutíme bobkovým listem a pepřem a dusíme pod poklicí asi 25 minut. Na oleji opečeme z obou stran kotlety, které podáváme se zelím a novými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!