Opilé jehněčí kotlety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - pepř mletý 4 ks šalotka 150 ml víno bílé - - olej olivový - - omáčka sójová 50 ml cherry 4 ks kotlety jehněčí 125 g papája sušená 1 lžíce kůra limetková - - bobkový list
Postup Opilé jehněčí kotlety recept
Postup přípravy receptu
-
Kotlety rozložíme v míse, zalijeme směsí sójové omáčky, oleje a limetkové kůry, zakryjeme a necháme marinovat v chladu minimálně 30 minut. Papáju nakrájíme na nudličky a zakapeme ji cherry. Cibulky nakrájíme nadrobno a zelí pokrájíme na menší kousky. V kastrolu si na oleji šalotky osmahneme, přidáme papáju a kyselé zelí i se šťávou. Všechno zalijeme vínem, ochutíme bobkovým listem a pepřem a dusíme pod poklicí asi 25 minut. Na oleji opečeme z obou stran kotlety, které podáváme se zelím a novými brambory.