Opilé filé s bramborovými kopečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenice kečup
2-3 dl červené víno
4 porce rybí filé
1 balíček mražené lečo
podle chuti
olej
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
příloha
1 ks vejce
500 g brambory
5 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Opilé filé

  2. Rybí filé vložíme do hluboké pánve. Zprudka a rychle je osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme balíček zmraženého leča, sůl, pepř a malý kečup, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Je jen na vás, zda filé zůstane v porcích, či jej při míchání rozkouskujeme.

  3. Bramborové kopečky

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Vodu slijeme, necháme chvilku odstát. Pak slijeme horní vodu a do brambor vlijeme bramborový vývar se sedlinou.

  5. Nejprve šťouchadlem, potom metlou nebo šlehačem vyšleháme na jemnou kaši. Podle potřeby přidáváme ostatní vývar z brambor. Do vyšlehané kaše vmícháme mouku a vejce, dochutíme solí a pepřem. Pro barvu můžeme přidat lžíci kečupu nebo rajského protlaku.

  6. Rozpálíme fritovací hrnec nebo dáme do hluboké pánve vyšší vrstvu oleje a do rozpáleného tuku vkládáme lžičkou kousky bramborové směsi a pečeme dozlatova.

  7. Obměny

  8. Jako přílohu můžeme stejně dobře podávat vařené brambory nebo smažené hranolky. Do omáčky můžeme přidat bazalku nebo sekanou petrželku. Lečo nemusí být mražené, ale můžeme přidat čerstvou nakrájenou zeleninu, ovšem příprava trvá déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!