Opilá štika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 120 g máslo 250 g malé žampiony drcený barevný pepř 8 ks podkova ze štiky marináda 2 lžíce rum 3 lžíce sherry 100 ml červené víno omáčka 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Opilá štika recept
Postup přípravy receptu
-
Porce štiky omyjeme, osušíme a osolíme i opepříme. Smícháním vína, rumu i sherry si připravíme marinádu, do které připravenou štiku naložíme. V chladu necháme přes noc marinovat.
Na rozpáleném másle opékáme podkovy štiky po obou stranách asi 10 - 15 minut. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Žampiony očistíme a vložíme do výpeku. Jemně je osolíme a restujeme do změknutí. Poté žampiony vyndáme ke štice.
Do pánve nalijeme zbylou marinádu, provaříme ji a zjemníme smetanou. Omáčku uvedeme do varu, vrátíme štiku i žampiony a krátce prohřejeme.
Opilou štiku podáváme s pečenými brambory, plátkem citronu a zeleninovou oblohou.