Opilá štika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
250 g malé žampiony
drcený barevný pepř
8 ks podkova ze štiky
marináda
2 lžíce rum
3 lžíce sherry
100 ml červené víno
omáčka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Porce štiky omyjeme, osušíme a osolíme i opepříme. Smícháním vína, rumu i sherry si připravíme marinádu, do které připravenou štiku naložíme. V chladu necháme přes noc marinovat.

  2. Na rozpáleném másle opékáme podkovy štiky po obou stranách asi 10 - 15 minut. Poté je vyndáme a udržujeme teplé. Žampiony očistíme a vložíme do výpeku. Jemně je osolíme a restujeme do změknutí. Poté žampiony vyndáme ke štice.

  3. Do pánve nalijeme zbylou marinádu, provaříme ji a zjemníme smetanou. Omáčku uvedeme do varu, vrátíme štiku i žampiony a krátce prohřejeme.

  4. Opilou štiku podáváme s pečenými brambory, plátkem citronu a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!