Opékané brambory se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 plátků slanina
7 ks brambory
podle chuti
česnek
olej
sůl
vejce
houby
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Umyté brambory dáme vařit do hrnce, můžeme do parního či papinového hrnce. Brambory povaříme tak, aby nebyly úplně měkké. Potom je vyndáme z hrnce a rozkrájíme na čtvrtky a dáme na plech, kde je osolíme a opepříme. Kdo chce, tak může přidat rozklepnuté vejce. Okořeníme kmínem a na plechu brambory zakápneme olejem a přidáme na kostičky nasekanou slaninu nebo uzený bok. Kdo má rád česnek, tak si ho taky může dopřát nebo šťavnaté smažené houby.

  2. Připravenou směs dáme do trouby, kterou jsme si nahřáli na 160 °C. Pečeme asi tak 20 minut, ale můžeme se podívat dříve, jestli je hotovo, když ne tak pečeme dále. Až bude hotovo vytáhneme a necháme chvíli zchladnout.

  3. Opékané brambory se slaninou můžeme podávat s vepřovým plátkem a polité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!