Opékané brambory s fazolovými lusky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g brambory
1 ks pórek
1 svazek čerstvá pažitka
250 g mražené fazolové lusky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mražené fazolové lusky necháme trochu povolit, nahrubo je pokrájíme, povaříme v osolené vodě asi 5 minut., scedíme, prolijeme studenou vodou

  2. a necháme okapat.

  3. Pažitku opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky.

  4. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a po částech opékáme na rozehřátém oleji dozlatova. Opečené brambory doplníme fahzolovými lusky, pórkem a společně opékáme ještě asi 3 - 4 minuty. Osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekanou pažitku.

  5. Opékané brambory s fazolovými lusky podáváme jako lehký vegetariánský hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!