Opékané brambory s fazolovými lusky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g brambory 1 ks pórek 1 svazek čerstvá pažitka 250 g mražené fazolové lusky podle potřeby olej podle chuti sůl mletý barevný pepř
Postup Opékané brambory s fazolovými lusky recept
Postup přípravy receptu
-
Mražené fazolové lusky necháme trochu povolit, nahrubo je pokrájíme, povaříme v osolené vodě asi 5 minut., scedíme, prolijeme studenou vodou
a necháme okapat.
Pažitku opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky.
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a po částech opékáme na rozehřátém oleji dozlatova. Opečené brambory doplníme fahzolovými lusky, pórkem a společně opékáme ještě asi 3 - 4 minuty. Osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekanou pažitku.
Opékané brambory s fazolovými lusky podáváme jako lehký vegetariánský hlavní chod.