Opečené brambory se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka cukr
sůl
4 lžíce máslo
snítka rozmarýn
2 ks mrkev
sůl, pepř
2 ks červená paprika
100 ml zeleninový vývar
600 g brambor
200 g zelené fazolky
200 g květákové růžičky
3 ks jarní cibulka či celá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory okartáčujeme ve vodě, poté je uvaříme na cca 20 minut ve slané vodě a následně je slijeme.

  2. Růžičky květáku omyjeme a nakrájíme na kousky o velkosti sousta.

  3. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Paprikové lusky opereme, rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.

  4. Zelené fazolky a jarní cibulky či cibuli omyjeme, očistíme a pokrájíme nadrobno, respektive na kousky.

  5. Zeleninový vývar rozehřejeme v hrnci. Zeleninu v něm postupně uvaříme. Dáváme pozor, aby příliš nezměkla. Poté ji vyjmeme.

  6. V pánvi rozehřejeme olej a brambory na něm krátce opečeme.

  7. Potom přidáme zeleninu a na mírném ohni vše opékáme asi 5 minut. Pokrm poté osolíme, opepříme a ochutíme špetkou cukru.

  8. Zeleninu s brambory upravíme na talíře a můžeme ozdobit snítkou rozmarýnu.

  9. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!