Omáčka z kuřecích vnitřností recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička drcený kmín
1 balíček kuřecí vnitřnosti
podle potřeby
olej
sůl
voda
jíška
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí srdíčka, játra, žaludky a ledvinky podle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ledvinky jsou stejný postup, jen se musí odkrojit blány a alespoň 3x je propláchnout vřelou vodou. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Ve větším hrnci orestujeme cibuli. Přidáme očištěné srdíčka a žaludky, osolíme opepříme a přidáme necelou malou lžičku kmínu. Přidáme trochu vody, tak do půlky směsi a přikryjeme pokličkou. Základ směsi dusíme doměkka a podle potřeby podléváme. Jakmile bude směs měkká přidáme játra, nakrájené na stejně velké díly jako jsou srdíčka a žaludky. Dáme zase chvilku dusit, dokud nezměknou i játra. Až jsou hotová, dolijeme vodu podle množství - kolik omáčky chceme. Až omáčka začne vařit, zahustíme ji a ještě chvíli povaříme.

  3. Omáčku z kuřecích vnitřností podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!