Omáčka z bílého pečiva recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 175 g strouhanka 900 ml mléko 1 ks cibule podle chuti sůl hřebíček bobkový list mletý pepř sladká smetana celý pepř
Postup Omáčka z bílého pečiva recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli napícháme hřebíčky a dáme do kastrolu s mlékem, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Uvedeme do varu, potom stáhneme a necháme hodinu louhovat.
Ochucené mléko potom přecedíme, nalijeme zpět do kastrolu, postupně přisypeme strouhanku z bílého pečiva a za stálého míchání uvedeme do varu. Omáčku povaříme několik minut, osolíme, opepříme, přidáme máslo a pro zjemnění sladkou smetanu.
Omáčku z bílého pečiva podáváme horkou, a to nejlépe k pečené krůtě.