Omáčka z bílého pečiva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
175 g strouhanka
900 ml mléko
1 ks cibule
podle chuti
sůl
hřebíček
bobkový list
mletý pepř
sladká smetana
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli napícháme hřebíčky a dáme do kastrolu s mlékem, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Uvedeme do varu, potom stáhneme a necháme hodinu louhovat.

  2. Ochucené mléko potom přecedíme, nalijeme zpět do kastrolu, postupně přisypeme strouhanku z bílého pečiva a za stálého míchání uvedeme do varu. Omáčku povaříme několik minut, osolíme, opepříme, přidáme máslo a pro zjemnění sladkou smetanu.

  3. Omáčku z bílého pečiva podáváme horkou, a to nejlépe k pečené krůtě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!