Dijonský koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks rajče
1 balíček listové těsto
200 g tvrdý sýr
4 lžíce dijonská hořčice
1 balíček provensálské bylinky
400 g mlete maso

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme, bude stačit zhruba 1/2 balíčku, vyválíme tak, abychom těstem vyložili celou kruhovou formu (remosku) a kus nám zbyl na přehnutí nahoře. Těsto rozložíme do vymazané formy. Zeleninu očistíme

  2. Těsto ve formě potřeme nejdříve asi 4 lžícemi ostré dijonské hořčice, na ni rozložíme mleté maso nebo i jiné podle chuti a posypeme provensálským kořením

  3. Cibuli nakrájime na půlkolečka, přidáme ji k masu a nakonec jako poslední vrstvu poklademe koláč na kolečka nakrájeným rajčetem. Dijonský koláč zasypeme sýrem

  4. Pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě. Dijonský koláč podáváme teplý a nakrájený na trojúhelníčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!