Dijonský koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 ks rajče 1 balíček listové těsto 200 g tvrdý sýr 4 lžíce dijonská hořčice 1 balíček provensálské bylinky 400 g mlete maso
Postup Dijonský koláč
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme, bude stačit zhruba 1/2 balíčku, vyválíme tak, abychom těstem vyložili celou kruhovou formu (remosku) a kus nám zbyl na přehnutí nahoře. Těsto rozložíme do vymazané formy. Zeleninu očistíme
Těsto ve formě potřeme nejdříve asi 4 lžícemi ostré dijonské hořčice, na ni rozložíme mleté maso nebo i jiné podle chuti a posypeme provensálským kořením
Cibuli nakrájime na půlkolečka, přidáme ji k masu a nakonec jako poslední vrstvu poklademe koláč na kolečka nakrájeným rajčetem. Dijonský koláč zasypeme sýrem
Pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě. Dijonský koláč podáváme teplý a nakrájený na trojúhelníčky.