Omáčka Romesco recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks rajče
10 ks mandle
pepř
75 ml olivový olej
1 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce vinný ocet
1 špetka kajenský pepř
10 ks lískové oříšky
1 ks sušená paprika romesco nebo sladká kapie

Postup přípravy receptu

  1. Z papriky vybereme semínka a namočíme ji do vody na 30 minut. Pokud použijeme čerstvou kapii, dáme ji s česnekem, rajčaty a ořechy zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C. Mírně opražené ořechy vyjmeme po několika minutách. Potom měkký česnek a rajčata. Papriku vyjmeme nakonec, až se scvrkne slupka. Zhruba po 25 minutách.

  2. Zeleninu oloupeme. Když použijeme papriku romesco, osušíme ji. Ořechy, česnek a pepř roztlučeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme rajčata, petržel a promícháme. Po kapkách přidáváme ocet s olejem, podobně jako když připravujeme majonézu. Podle chuti přidáme špetku kajenského pepře.

  3. Omáčku Romesco necháme odstát nejméně 2 hodiny při pokojové teplotě a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!