Omáčka na špagety z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
bazalka
oregáno
sójová omáčka
mletý černý pepř
omáčka
4 ks rajče
100 g rajčatový protlak
330 g mleté hovězí maso
1 lžička sladká mletá paprika
1 ks větší červená cibule
příloha
500 g špagety
na ozdobu
sýr (eidam, niva)
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a osmažíme dozlatova na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli i mleté maso a mletou papriku. Narychlo orestujeme, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut. Během dušení kontrolujeme, jestli se rajčata s masem nepřipalují a pokud ano, přidáme trošku teplé vody. Po 20-ti minutách přidáme rajčatový protlak, bazalku s oreganem, opepříme a necháme ještě 10 minut dusit.

  2. Uvaříme špagety podle návodu, ale samozřejmě můžeme použít i jiný druh těstovin. Pro lepší chuť těstovin můžeme do vroucí vody přidat bujónovou kostku.

  3. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a dochutíme sójovou omáčkou.

  4. Uvařené špagety dáme do hlubokého talíře, přelijeme omáčkou a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Druh volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!